Історія мого ідеального рецепту курки
Довгий час я ставилася з побоюванням до цієї страви. Мені здавалося, що це дуже складно: то можна легко її пересушити, то верх підгорить, а середина залишиться сирою, то воно не пропечеться всередині. Я готувала тільки шматочки на сковорідці — так безпечніше і швидше.
Прорив стався несподівано, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику була лише ціла курка. Почала згадувати кулінарні уроки мами, які десь бачила в кулінарних програмах. Я перечитала безліч рецептів, вивчила, за якої температури запікати, чим змастити для ніжності, і як не перетримати її.
Найсильніше переживала через те, чи не зіпсую ніжне м'ясо. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з хрусткою шкіркою, повірила врешті-решт у свій успіх! Вона була бездоганною зсередини, рум'яною з усіх боків і надзвичайно апетитною. Усі були дуже задоволені, а я більше не боялася експериментувати.
Варто зауважити, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я переглядала різноманітні способи подачі для маринаду та подачі. На сьогодні курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я частую гостей і балую домашніх. І найприємніше, що духовка робить усе сама, поки духовка доводить страву до досконалості.